Vinodol

Vinodol

Na ovom je području isprepletena vinova loza doprinijela raspletu brojnih povijesnih događaja. Autohtone su sorte toliko duboko ukorijenjene da i danas prenose priče starije od tisuća godina. Vinodolski kašteli otkrivaju tajne povijesti i prekrasne kulturne baštine knezova Zrinskih i Frankopana koje će vam približiti zanimljiva događanja.

Najpoznatija je vinska sorta žlahtina koja se idealno sljubljuje s autohtonim specijalitetima pripremljenima prema receptima koji, da bi pobudili vaše okusne pupoljke, sadrže pokoji tajanstveni sastojak.

Zahvaljujući konfiguraciji terena u Vinodolu ćete moći uživati ne samo u brojnim aktivnostima već i u smještaju u raznolikim autentičnim ruralnim i planinskim kućama – prema vlastitom raspoloženju i željama.

Tribaljsko jezero idealno je za sportski ribolov i osvježenje od ljetnih vrućina. „Oči Vinodola“ niz je od šest vidikovaca od kojih su po tri na području Vinodola i Novog Vinodolskog, s kojih se pružaju nezaboravni pogledi. Julije Klović, jedan od najvećih hrvatskih renesansnih umjetnika poznat kao „Michelangelo minijature“, rođen je u vinodolskom kraju. Kuća Klović u Grižanama brižno čuva njegovu memorijalnu zbirku. Kula Turan u Bribiru je interpretacijski centar kulturno-turističke ture „Putovima Frankopana“. Prepustite se iznenađenjima skrivenih ljepota, tajanstvenih povijesnih priča, tradicije, kulture, gastronomije i zabave.