Crikvenica

Rivijera Crikvenica

Dobrodošli u vodeću zdravstvenu destinaciju čija ljepota očarava u svim godišnjim dobima. Spoj ljekovite, blage mediteranske klime i razigrane konfiguracije krajolika savršena je kombinacija za odmor s dozom uzbuđenja i aktivnosti. Možete ne raditi ništa, ili stalno nešto raditi. Raznovrsne sportske aktivnosti na kopnu i moru savršeno će upotpuniti vaš dan – od vožnje biciklom ili brzog hodanja zavojitim šumskim puteljcima s kojih se pružaju prekrasni vidici do ribolova i ronjenja. Brojne kulturno-povijesne znamenitosti potaknut će vas na daljnje istraživanje prošlosti, a ljubazni domaćini sigurno će vas zaintrigirati i razveseliti prepričavanjem istinitih događaja. Zastanite i uživajte u njima.

Gastronomska ponuda brojnih konoba i restorana obiluje sjevernomediteranskim specijalitetima od jadranske ribe i plodova mora, mesa i svježeg povrća i voća. Suvremeno pripremljene riblje, mesne i vegetarijanske obroke obogatit će pomno sljubljena vrhunska vina, a dugo ćete se sjećati i manifestacija na kojima se poslužuju tradicionalna jela.

Na ovoj Rivijeri s najljepšim plažama i romantikom uz neodoljive zalaske sunca nemojte nikako propustiti posjet akvariju s jadranskom i tropskom ribom ni manifestacije Cesta plave ribe i Ribarski tjedan koje spajaju bogatu ribarsku tradiciju i turizam, kao ni zimske manifestacije – advent i maškare (karneval).

U bogatoj i raznovrsnoj ponudi smještaja sigurno ćete pronaći upravo onakav kakav vam najviše odgovara.

Šarmantni ljepotani uz more, Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce, dio su rivijere koja je već u 19. stoljeću postala poznata po zdravstvenom turizmu, a i danas je među vodećima u Hrvatskoj.